اعتیاد به اینترنت یک نوع اعتیاد رفتاری است، که در آن فرد نیاز شدیدی به اینترنت پیدا می کند. استفاده از اینترنت برای درس و وضایف شغلی اعتیاد محسوب نمی شود. سال گذشته، داده های مرکز تحقیقات پیو نشان داد که 77 درصد از آمریکایی ها به طور روزانه به اینترنت متصل می شوند.
در حالی که بسیاری بر این باورند که گشت و گذار در اینترنت یک عمل نسبتاً بی ضرر است، برخی از افراد هستند که زمان زیادی را صرف استفاده از رایانه یا اینترنت می کنند که در زندگی روزمره آنها تداخل ایجاد کرده است.
هنگامی که یک عمل مانع انجام مهمترین جنبه های زندگی فرد مانند روابط، کار و مدرسه می شود، می تواند به عنوان یک اعتیاد طبقه بندی شود. هیچ دلیل قطعی برای اعتیاد به اینترنت وجود ندارد، در این زمینه عوامل متعددی ، از جمله: شرایط زمینه ای روحی و روانی، اضطراب، افسردگی و یا برای فرار از موقعیت های ناخوشایند زندگی می توانند نقش داشته باشند.
در کل سه نوع اعتیاد به اینترنت وجود دارد، که شامل:
• اعتیاد به بازی های ویدیویی
• اعتیاد به سایت های شرط بندی آنلاین
• اعتیاد به دیدن وب سایت های خیر اخلاقی و مستهجن
استفاده از اینترنت همیشه بد نیست و حتی در زندگی امروزه همه ما به یک امر ضروری تبدیل شده است. برای اینکه بتوانیم از آن به درستی استفاده کنیم، باید نکات زیر را رعایت کنیم. این نکات شامل:
• وب سایت هایی که از آنها زیاد استفاده می کنید را برای مدت زمان مشخصی مسدود کنید.
اگر موفق به کنترل استفاده از اینترنت نشدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک و روانشناسان می توانند، با استفاده از دارو یا روش هایی برای جلوگیری از افسردگی و اضطراب به شما کمک کنند.
خیلی از افرادی که درگیر اینترنت هستند، نمی دانند که آیا به آن اعتیاد پیدا کرده اند یا خیر. در زیر نشانه افراد معتاد به اینترنت آورده شده که شامل:
• همیشه درگیر اینترنت بودن و زمان زیادی را در اینترنت و فضای مجازی گذراندن.
یکی از شایع ترین پیامدهای اعتیاد به اینترنت، کمتر شدن روابط خانوادگی است، که باعث می شود، صمیمیت و همبستگی بین اعضای خانواده کمتر شود.
یکی دیگر از مشکلات اعتیاد به اینترنت کم شدن رابطه افراد با دوستان و خانواده می باشد، که باعث می شود فرد زمان بیشتری را صرف ارتباط با افراد غریبه در فضای مجازی کند و زمان بیشتری را در تنهایی بگذراند.
اعتیاد به اینترنت باعث ایجاد مشکلات روانی از جمله : افسردگی، اضطراب، وسواس فکری و کمتر شدن اعتماد به نفس فرد می شود. از دیگر پیامدهای منفی که اینترنت می تواند روی افراد بگذارد: بدن درد، سندرم تونل کارپال، بی خوابی، مشکلات بینایی، افزایش یا کاهش وزن غیر عادی، پرخاشگری و نوسانات اخلاقی که از مشکلات جسمی هستند می توان نام برد.
اعتیاد به اینترنت در کودکان بیشتر از بزرگسالان است، که مسئله ای بسیار نگران کننده تر می باشد. این مشکل باعث کم شدن ارتباط کودکان با دنیای بیرون می شود، هنگامی که اینترنت را قطع می کنید در کودک مشکلاتی مثل: اضطراب، استرس و پریشانی به وجود می آید، که نامی جز اعتیاد به اینترنت بر روی کودک نمی توانیم بگذاریم.
مشکلاتی که در درمان اعتیاد به اینترنت در کودک وجود دارد، شامل: فرار از قوانین خانوادگی، کاهش وزن، عصبی و پرخاشگر شدن کودک، تغییر عادات و حتی باعث افت شدید تحصیلی کودک می شود.
اعتیاد به اینترنت در کوکان و بزرگسالان، می تواند اثرات مخربی در خانواده ها و روابط آنها داشته باشد. به خصوص در کودکان و نوجوانان و در زندگی آن ها تاثیرات غیر قابل جبرانی بگذارد. پس روش های درست استفاده از اینترنت را رعایت کنید، تا با مشکل و اعتیاد به اینترنت مواجه نشوید.